SingingFriend


How are you?

Laat het ons weten als je
andere vragen hebt

Onze lijn van gerecyclede producten worden gemaakt van de binnenkant van drank kartons van bijvoorbeeld Tetra Pack. Hier vindt u een korte video van het proces: https://youtu.be/7Fs_RWDQndA

Een speciaal ontwikkelde machine haalt de 3 grondstoffen: papier, aluminium en kunststof(folies) uit elkaar. Deze kunnen ieder weer gebruikt worden voor een nieuw leven.

Ja, de 'basic' producten hebben UV protectie.

Kunststof is zeker goed. Het is glad aan de binnenzijde, zodat de jonge vogels er geen grip op hebben met hun nageltjes, Ze kunnen daardoor pas uit het nest als ze kunnen vliegen.

Op de verpakking zit een ophanginstructie met de hoogte, richting etc. Deze vind je ook op deze site bij de uitleg van iconen op de verpakking.

Evie is uitermate geschikt voor de kleinere vogelsoorten. Echter grotere vogels kunnen er ook uit eten. Wil je dit voorkomen, dan kun je Evie het beste middels een touwtje of ijzerdraadje door het oogje aan de bovenzijde ophangen. Evie wiebelt dan en daar houden grote vogels niet zo van.

De Multifeedr is een voeder waar twee silo's bijgeleverd worden. De silo met de grotere openingen gebruik je voor vetbollen, de silo met kleinere openingen voor zonnebloempitten en pinda's. Wij adviseren geen pinda's te voeren als het broedseizoen is begonnen. Jongere vogels zouden hierin kunnen stikken.

Beide producten zijn vorstbestendig. We hebben de keramieken producten oa in Noorwegen getest bij -20 graden Celsius.

Doordat de klittenband van nylon is kun je hem zeer strak aantrekken zonder dat hij breekt. Echter neemt nylon ook wat vocht op dus kun je het best de klittenband na 2 weken nogmaals controleren. Zoals op de verpakking staat is het altijd beter om de producten net boven een ring van de regenpijp te plaatsen. Dan kan hij zeker niet verschuiven.

Tara vul je door de dop eraf te draaien. Als u de variant met fles heeft vul je de fles met voer en plaatst de houder over de fles alvorens je hem weer omdraait. Twijfel je nog kijk dan hier Unboxing Tara - the recycled wild bird feeder https://youtu.be/V5QcfWqrNmE

In de Breedr kunnen de openingen aangepast worden voor pimpel-, koolmezen of mussen. Nina is voor pimpel- en koolmezen.

Op ons youtube kanaal staan de gebruik filmpjes van al onze producten waaronder Sam Unboxing Sam https://youtu.be/32UKKGf8xFA

Wij moeten eerlijk bekennen dat wij dat een aantal jaar geleden ook nog dachten. Nu er steeds meer varianten komen en de vogels er dus meer aan gewend raken is het totaal geen probleem meer. We hebben allerlei varianten 2 jaar lang uitvoerig getest en geen negatieve ervaringen gehad.